Leonard Doroftei: „Şi nedreptăţile fac parte din sport”

Leonard Doroftei a luat la cunoştiinţă problemele apărute în echipa României de box feminin, la CM de la Albena, unde sportiva Radu Florina ar fi încercat să se sinucidă.

Preşedintele FR Box e de părere că situaţia nu a fost atât de gravă, în cazul sportivei noastre şi că problemele de arbitraje de la „mondiale” n-au avut ca ţintă delegaţia noastră. „S-a făcut prea multă vâlvă vizavi de ceea ce s-a întâmplat la Albena, cu Radu Florina. Am înţeles că fata are o zgârietură, nu că şi-ar fi tăiat venele. Au fost şi exagerări. Federaţia Română de Box este alături de Radu Florina, ca de altfel de toţi sportivii care ne reprezintă, şi vom încerca să o susţinem astfel încât să înţeleagă că în sport sunt şi situaţii mai grele, sau chiar nedrepte, şi că acestea trebuie să te motiveze şi să te facă să munceşti astfel încât să nu mai poată pune nimeni la îndoială superioritatea ta. Repet, o înţeleg pe Florina pentru că a fost foarte, foarte dezamăgită de rezultat, de faptul că din anumite motive n-a putut să profite de şansa ei de a lua o medalie extrem de importantă. O încurajăm să treacă peste această nedreptate de care a avut parte şi să meargă mai departe. Totuşi, nu putem incrimina AIBA pentru anumite greşeli de arbitraj. Se întâmplă ca judecătorii din teren să devină deseori oamenii negri ai oricărui sport, aşa că nu se pune problema să boicotăm în vreun fel Campionatele Mondiale sau să acuzăm forul internaţional că ne dezavantajează. Avem o relaţie tot mai bună cu AIBA, ne-au primit din nou în familia boxului mondial şi ne susţin în demersurile noastre de a readuce boxul românesc în elită”, a spus preşedintele FR Box, Leonard Doroftei.

În altă ordine de idei, conferinţa de presă anunţată pentru duminică la orele 12:00, la întoarcerea lotului feminin de la Albena, a fost reprogramată pentru o dată ulterioară, care va fi anunţată pe site-ul FR Box.