Leonard Doroftei – “Vom lupta pentru medaliile de aur”

Leonard Doroftei, președintele FR de Box,  si primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, au aratat astazi contractual pe care l-au semnat cu Federatia Europena de Box (EUBC) pentru organizarea Campionatului European de senioare in Romania, la Sala Polivalenta din Bucuresti, in perioada 30 mai-8 iunie.  

Contractul cu EUBC privind organizarea CE 2014 de box feminin a fost semnat de FR Box prin președintele Leonard Doroftei și de Primarul Sectorului 4 Cristian Popescu, în calitate de președinte al comitetului de organizare, actul fiind prezentat luni cu prilejul unei conferințe de presă la Rin Grand Hotel, gazda delegațiilor pe timpul competiției.

”Așa cum ați văzut anul trecut și veți vedea și anul acesta încercăm să construim, să dăm o șansă unor copii să facă performanță. Luptăm pentru a câștiga cea mai înaltă distincție, titlul de campion. Luptăm pentru aur. Încercăm din nou să aducem copiilor această dorință de a fi cei mai buni, nu de a fi pe podium, ci pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a declarat fostul campion mondial atât la amatori cât și la profesionism. FR de Box a fixat ca obiectiv câștigarea a 2 medalii de aur și în cazul că rezultatele nu vor fi pe măsura așteptărilor se va trece la restructurarea conducerii lotului feminin asigurat în prezent de Adrian Lăcătuș, Mihaela Lăcătuș și Constantin Gălbenușe.

Cristian Popescu ”Piedone” a ținut să precizeze că bugetul sectorului 4 nu va fi afectat de organizarea competiției feminin de box: ”Sunt onorat să fac parte din acest comitet de organizare, pentru că el se desfășoară pe raza teritorială administrativă a sector 4. Nu va fi afectat bugetul sectorului 4, cheltuielile sunt extrabugetare, iar FR de Box și-a asigurat responsabilitatea privind aceste cheltuieli. Noi suntem la organizare, asigurarea protecției cetățenilor în drum spre Sala Polivalentă și tot ce înseamnă curățenie etc”.Primăria Sectorului 4 va extinde colaborarea cu FRB printr-un protocol privind stoparea violenței în școlile și liceele arondate sectorului 4, prin aducerea unor campioni și antrenori în sălile de sport care să ofere prilejul tinerilor să-și consume energia la antrenament cu sacii de box.

FR Box așteaptă un reviriment al imaginii și performanțelor boxului românesc cu prilejul ediției 2014 a CE de box feminin ce va avea loc între 31 mai și 7 iunie la Sala Polivalentă din Capitală, la care și-au anunțat participarea circa 300 de pugiliste din 40 de țări. Ion Alexe, campion european în 1969 la categoria grea, vicecampion olimpic la Munchen, a rememorat câteva momente de la acele Europene din Capitală.