Lucian Bute ramane campion mondial IBF

In fata a peste 16.00 de spectatori, galateanul Lucian Bute a aratat ca este cel mai bun, pastratandu-si centura mondiala versiunea IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a invins pe mexicanul Librado Andrarde  intr-un meci incendiar, sambata dimineata la Bell Center din Montreal.

După ce in repriza a 10-a, aplaudat in picioare de spectatori, Bute l-a trimis la podea pe Andrade ( pentru prima oara in cariera mexicanului ) in ultima repriza Bute a fost cel care in urma unei serii de lovituri a fost numărat de arbitru.
In final decizia celor trei arbitri-judecători a fost in unanimitate in favoarea lui Bute: 117-109, 115-111, 115-110.
Astfel, Lucian Bute ramane neinvins in 23 de meciuri, Andrade inregistrand doua infrangeri din cele 29 de partide disputate.
“A fost foarte greu, un adversar foarte puternic. Ma bucur ca am ramas campion mondial. A fost cel mai greu meci din cariera mea. Multumesc publicului ca a fost alături de mine. Multumesc lui Dumnezeu ca am ramas campion mondial”, a declarat Lucian Bute.
“E o victorie mare. Lucian isi apara centura intr-un meci pe care l-a controlat 90%. Lucian a boxat cum nu l-am vazut niciodata, a boxat din toate pozitiile”, a declarat Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, prezent  la gala din Montreal.
Lucian Bute,  29 de ani, este al treilea pugilist roman campion mondial la box profesionist, după Mihai Leu si Leonard Doroftei. Leu a devenit campion mondial, versiunea WBO, după ce l-a invins, in 22 februarie in 1997, pe panamezul Santiago Samaniego, in timp ce Leonard Dorin Doroftei in 5 ianuarie 2002, la San Antonio, a cucerit centura mondial a versiunii WBA dupa o partida memorabila cu argentinianul Raul Horacio Balbi.