Meciul campionului gălăţean Lucian Bute a ajuns motiv de dispută în Parlament

Cu doar o săptămână înainte de gala de la Montreal în care va boxa Lucian Bute, dar şi Adrian Diaconu şi JoJo Dan, nu s-a decis încă ce televiziune românească va transmite evenimentul

Astfel, în şedinţa de joi din plenul Camerei Deputaţilor, parlamentarul Dan Radu Zătreanu a făcut o interpelare în legătură cu boxerul Lucian Bute.


Politicianul i-a adresat o întrebare lui Alexandru Lăzescu, actualul preşedinte al Televiziunii publice , prin care îi cere urgent lămuriri despre absenţa din programul TVR a galei în care vor boxa cei trei campioni români.

"Ce ambasadori mai buni avem noi acum pe continentul american decît Lucian Bute, Adrian Diaconu şi JoJo Dan? Vreţi să ştiţi ce audienţă va avea gala de la Centre Bell! 21 de milioane de americani prin reţeaua ESPN, 5 milioane de telespectatori ai postului HBO şi alte milioane de canadieni. Iar telespectatorul român nu poate vedea cum Bute îşi va apăra titlul mondial în faţa americanului Jesse Brinkley sau cum Diaconu va lupta pentru a-şi recuceri centura de diamante?", a întreabat Zătreanu.

Din 2005, de cînd Lucian Bute a devenit pentru prima dată campion mondial, gălăţeanul şi-a apărat titlul de cinci ori.

Doar trei din cele şase meciuri au fost transmise de posturile româneşti de televiziune.

ProTV a transmis partida cu Alejandro Berrio, Dolce, pe cea cu Edison Miranda, iar TVR, pe cea cu Librado Andrade, cînd meciul a fost cumpărat însă de primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin pentru 150.000 de dolari!

 

Sursa: www.adevarul.ro