Meciul titanilor / Centura de AUR, ediţia 41, Iaşi 2016

Centura de Aur, ediţia 41, a început astări, la Iaşi, şi promite deja să fie o nouă competiţie de referinţă a boxului românesc şi nu numai, propunând mai multe meciuri „cu scântei”, între care „main-eventul”: Mihai Nistor, campionul mondial APB vs Filip Hrgovic campionul mondial WSB si campionul European en-titre. Hrgovic vine din cantonamentul fraților Klitchko, unde a fost sparring pentru fostul campion mondial al greilor. Primul episod al acestei rivalități s-a consumat anul trecut la Sofia la Campionatul European. A câştigat cu 2-1 Hrgovic, deşi pe buletinele celor 5 arbitri decizia a fost 3-2 pentru Nistor. Calculatorul a ales însă prost pentru român care a dominat partida. După cum se știe din punctajele celor 5 arbitri-judecători, calculatorul alege aleator 3.

Finala de la Rio disputată mai devreme

Acum, Nistor abia îl așteaptă pe Hrgovic: ,,Acest meci ar putea fi finala Jocurilor Olimpice. Eu sunt pregatit pentru această confruntare cu colosul croat. Va vedea ce înseamnă sa boxeze cu Nistor”, a spus Mihai. Croatul care măsoară 1,98 metri este considerat unul dintre favoriții la medalii pentru Rio. ,,Nu îmi e frică de Nistor. Este un boxer care impune respect, unul dintre cei mai duri supergrei din lume. Sunt pregătit însă pentru el”, a răspuns croatul Hrgovic. 

În afara acestei confruntări, Centura de Aur 2016 mai propune alte nume importante din boxul mondial, Mohammad Ali (Anglia, 52 kg), campion european, Anthony Fowler (Anglia, 75 kg), Peter Mullenberg (Olanda, 81 kg). La aceasta ediție a Centurii de Aur, organizată în premieră la Iaşi chiar de preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, sunt prezenți 80 de pugiliști din 13 ţări: România, Anglia, Ţara Galilor, Ucraina, Italia, Olanda, Tunisia, Croaţia, Coreea de Sud, Azerbaidjan, Germania, Serbia şi Moldova.