Medaliatele la Europenele de box s-au plimbat cu limuzina prin București

Campioana Steluţa Duţă, împreună cu Marilena Florina Radu, Simona Sitar, Cristiana Stancu, Luminiţa Turcin, şi antrenorii Adrian Lăcătuş şi Constantin Gălbenuşe au primit din partea Federaţiei Române de Box o plimbare de lux prin Bucureşti

 

O plimbare cu limuzina au primit cadou cele cinci medaliate de la Europenele de box de la Bucureşti. La oprirea din faţa Palatului Parlamentului, campionanele au fost aplaudate de turişti veniţi din Israel. Plimbarea a fost o surpiză din Partea Federației Române de Box, care a închiriat limuzina pentru medaliatele de la Campionatul European și pentru antrenorii acestora.

“We are the champions”

România a încheiat Campionatele Europene cu cinci medalii: un aur, un argint şi trei de bronz. Steluţei Duţă i s-a cântat imnul. Argintul l-a luat Marinela Radu. Pe locul trei al podiumului au urcat Simona Sitar, Cristiana Stancu şi Luminiţa Turcin. Pentru aceste performanţe federaţia le-a plimbat cu limuzina prin Capitală. Fetele au fost întâmpinate la Complexul Sportiv Lia Manoliu de secretarul general al FRB, care le-a înmânat flori şi trei sticle de şampanie cu care să ude medaliile cucerite sâmbătă.  Caravana a plecat de la Hotelul Sport din cadrul Complexului Sportiv Naţional Lia Manoliu şi a făcut o oprire în faţa Palatului Parlamentului unde sportivele şi-au făcut fotografii cu drapelul României. Ele au fost felicitate şi de un grup de turişti din Israel care se afla în Piaţa Constituţiei. Turiştii le-au cântat fetelor melodia “We are the champions” când au aflat că au alături medaliatele României la Campionatul European.

La Guvern cu steagul în mână

De la Palatul Parlamentului, sportivele au ajuns la Guvern, unde s-au oprit din nou pentru o sesiune de fotografii. Steluţa Duţă s-a urcat pe limuzină şi avrut să fie fotografiată cu Palatul Victoria în spate şi cu steagul României în mână. “Am zis, dacă eu trec în sferturi de cea mai bună rusoică nici nu se pune problema să nu mai ies campionă europeană. Mulţumesc federaţiei pentru acesta surpriză plăcută. Nu am mai fost niciodată cu limuzina”, a declarat Steluța Duță, medaliată cu aur. „Putea să fie şi mai bine, dar nu vreau să îl mânai pe Dumnezeu. Mai avem două competiţii şi vreau să ne scoatem şi mai bine  pentru că avem campionate europene de junioare şi tineret şi mai avem şi senioarele”, a spus Adrian Lăcătuș, antrenorul coordonator al lotului național de box feminine.