Medaliații de la CE Tineret, Paul Arădoaie – aur, Mustafa Arsen și Robert Jitaru – bronz, se prezintă: ”gata pentru performanță”

”Sunt pregătiți și pentru elita mondială la nivel de seniori”

Lotul național de tineret al României s-a întors de la Campionatele Europene din Croația cu prima medalie de aur la nivel de băieți după o pauză de nouă ani. Performanța obținută de Paul Andrei Arădoaie, la categoria 81 kg, la care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, a fost completată cu două medalii de bronz, câștigate prin Mustafa Arsen și Robert Jitaru. Cei trei pugiliști, împreună cu antrenorul coordonator al lotului de tineret, Relu Auraș, antrenorii lor de la cluburi și conducerea F.R. Box, reprezentată prin președintele Leonard Doroftei, vicepreședintele Vasile Câtea și secretarul general Viorel Sima, au participat ieri la o conferință de presă la sediul MTS.

”Ceea ce au realizat acești băieți reprezintă încă o dovadă că în Federație se muncește. Am ajuns anul acesta la un palmares de 13 medalii, dintre care două de aur, ceea ce este un bilanț extraordinar”, a spus Leonard Doroftei. ”Încet, încet, Federația revine acolo unde îi este locul, printre puterile boxului mondial. Contează enorm și că avem din nou reprezentanți în forurile internaționale. Vă spun că ar fi trebuit să mai avem un aur, pentru că la Mustafa Arsen, în semifinale, a fost o decizie șocantă să fie dat învins deși a fost superior adversarului la toate capitolele. Inclusiv antrenorii celorlalte reprezentative îmi spuneau că a fost un furt incredibil. Pentru mine, Arsen este campionul european al categoriei sale. După acel episod am primit multe telefoane de susținere din țară, iar secretarul general s-a deplasat de urgență în Croația punând presiune pentru ca în finala lui Arădoaie să nu se mai întâmple o asemenea nedreptate, astfel că, personal, noaptea în care am dormit cel mai liniștit a fost cea dinaintea finalei, când am avut convingerea că va fi un arbitraj corect. Toți acești trei copii, Arădoaie, Arsen și Jitaru sunt de mare perspectivă, ultinul e abia la primul an de tineret și la anul cred că va urca mult mai sus, iar ceilalți doi vor face pasul fără probleme spre seniori, unde cred eu că ei deja sunt apți să intre în elita boxului mondial. În ceea ce mă privește, mi-am îndeplinit obiectivul asumat și spun în premieră că am decis ca de acum înainte să fac un pas lateral de la lotul de tineret, pentru a mă putea ocupa mai bine de Mihai Nistor, sportivul meu de la Bacău, intrat în circuitul profesionist al AIBA. Chiar l-am rugat în acest sens pe Leonard Doroftei să mă învețe câteva dintre secretele de la profesioniști”, a declarat Relu Auraș.

  

Paul Andrei Arădoaie: ”Sunt mândru de ceea ce am realizat, sper să continuu pe acest drum și să mai am ocazia să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”

Robert Arădoaie: ”Sunt mulțumit de ceea ce am realizat în 2014, la primul meu an la tineret, iar la anul vreau să urc mult mai sus”

Mustafa Arsen: ”Am făcut în acest an un pas în față, prin argintul de la mondiale și bronzul de la europene, dar anul viitor voi avea obiective mult mai mari. Sunt convins că pot”