Marin Dragos medaliat cu bronz la CE de Tineret din Polonia

Campionatul European de Box pentru Tineret desfasurat in aceste zile in localitatea Szczecin-Polonia a adus un rezultat foarte bun atat tanarului sportiv al categoriei 57 kg, Marin Dragos, cat si boxului romanesc.
Dupa patru meciuri foarte dificile romanul a reusit sa cucereasca medalia de bronz, ultimul meci disputat fiind cu sportivul turc Bunyamin Aydin. Iata si parcursul lui Marin Dragos la Campionatele Europene:

In primul meci romanul l-a invins cu 4 – 0 pe Witalij Konanau din Belrarus. In al doilea meci l-a invins cu 2 – 1 pe Aram Avagyan din Armenia, un sportiv foarte valoros care la randul sau castigase prima intalnire cu 15 – 2 in fata lui Jonas Kazukauskas din Lituania. In sferturi,dupa o lupta foarte grea, Dragos a castigat cu 2 – 1 in fata lui Joseph Cordina din Tara Galilor, iar in semifinala a pierdut cu 1 – 0 in fata turcului Bunyamin Aydin, care a si devenit Vicecampion European.
Campionul European al categoriei de greutate 57 kg a devenit englezul Martin Ward care l-a invins in finala cu 4-1 pe turcul Bunyamin Aydin.
Evolutia lui Marin Dragos in toate cele patru meciuri disputate si in care a intalnit adversari puternici ne confirma valoarea acestui tanar sportiv, precum si faptul ca acesta are toate sansele sa cucereasca si alte medalii pentru boxul romanesc atat la Jocurile Olimpice de Tineret care vor avea loc la Singapore in anul 2010, cat si la editia Londra-2012 a Jocurilor Olimpice.

Din delegatia Romaniei la Campionatele Europene de Tineret a facut parte si sportivul Bogdan Nicolae care s-a clasat pe locul V la categoria 81 Kg, dupa ce a castigat primul meci cu 4 – 1 in fata lui Andrei Loiko din Belarus si a pierdut in cel de-al doilea cu 3 – 1 in fata lui Marcus Okosun din Germania.
Felicitari sportivilor si tehnicienilor lotului de tineret!
Competitiile pugilistice internationale de mare anvergura ale acestui an continua si in perioada imediat urmatoare. La inceputul lunii septembrie debuteaza la Milano Campionatele Mondiale de Seniori, iar in a doua saptamana a aceleiasi luni sunt programate in Ucraina Campionatele Europene pentru Senioare. Antrenorii coordonatori ai celor doua loturi, Grigore Bondavali, la masculin si Adrian Lacatus, la feminin au declarat ca se pot obtine la aceste competitii rezultate cel putin la fel de valoroase ca cele de la tineret.