Medalie pentru Romania la C.E. de Tineret din Antalya

Cristian Filip a câștigat meciul cu azerul Yagubov și Romania are medalie la CE Tineret – Antalia (Turcia). In semifinale, băimăreanul legitimat la Dinamo va boxa vineri cu turcul Berat. 
 
Cea de-a 13-a medalie din acest an pentru boxul românesc a venit miercuri seara pe mâna băimăreanului Cristian Razvan Filip (91 kg). Boxerul legitimat la Dinamo  a avut un meci foarte dificil in sferturi cu reprezentantul Azerbaidjanului, Yagubov, medaliat anul trecut la CE.
Filip si-a folosit avantajul inaltimii si alonjei si a punctat mai clar decât adversarul. Decizia la puncte i-a apartinut cu 3-2 si Cristian s-a calificat in semifinale, unde va boxa vineri cu reprezentantul Turciei, Berat.
Cristian Filip este antrenat la club de către Dumitru Dorobantu și la lotul național de un colectiv condus de Relu Auras. Chiar dacă FRB nu are încă buget, deplasarea lotului de tineret in Antalia s-a făcut din banii făcuți rost de președintele FRB, Vasile Citea, antrenorul Relu Auras și Catalin Udubasa, membru in Biroul Federal.
,,Ma bucura aceasta medalie pentru ca boxul românesc continua sa demonstreze ca are resurse și boxeri care ajung la marea performanța. Avem medalii in acest an la toate nivelurile: cadeti, juniori, tineret și seniori. Sper ca in foarte scurt timp sa primim și bugetul de la MTS pentru ca lucrurile pe făgașul normal. Boxul românesc are rezultate si pentru ca o mâna de oameni continua sa creadă in sportivii si antrenorii noștri si sa creeze, chiar si in lipsa bugetului, condițiile necesare pentru marea performanța,,, a declarat președintele FRB Vasile Citea.