Mihaela Lăcătuș, blocată în drumul spre Londra de regulamentul AIBA


Mihaela Lăcătuș a reușit să se califice azi în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de box amator feminin din China, însă nu are asigurate biletele la Olimpiada de la Londra din cauza regulamentului AIBA. Deși inițial, am anunțat calificarea româncei la turneul olimpic, lucrurile par mai complicate decât la prima vedere.

 

În meciul încheiat acum doar câteva minute, Lăcătuș a câștigat, scor 17-14, cu bulgăroaica Danisa Eliseeva și s-a calificat astfel în sferturile de finală, fază care ar fi trebuit să asigure și locul la Olimpiada din acest an. În primul tur, Lăcătuș a câștigat la puncte cu Suvd-Erdene Oyungerel din Mongolia, scor 18-12, iar în al doilea, a învins-o la fel de categoric pe Chun-Chiu Hsueh din Taipei, scor 16-9.

 

Marea problemă este faptul că în clipa de față sunt cinci europene în sferturi, iar AIBA le permite doar la trei dintre acestea să ajungă la Olimpiadă. Pentru a fi sigură de prezență, românca trebuie să se califice în semifinală sau să piardă în sferturi însă la un scor strâns, iar în semifinale să ajungă maxim două din Europa.

 

În 2005, Miki a devenit prima campioană mondială la box feminin din istoria României, iar un an mai târziu a obținut și medalia de bronz. De asemenea, în palmaresul ei se regăsește și titlul european în 2005 la categoria cocoș.

 

În lupta pentru medalii și automat calificarea la Olimpiadă se menține și Luminița Turcin, care ieri a trecut de Akshen Simonyan din Armenia, scor 24-6

 

ALIN HUIU www.luptatorii.ro