Mihaela Lăcătuș boxează azi pentru istorie!

După ce tripla vicecampioană mondială Steluța Duță a fost eliminată încă din primul tur la categoria olimpică 51 de kilograme, România păstrează șanse mari de a obține cel puțin un bilet la prima ediție a boxului feminin amator la Olimpiadă prin Mihaela Lăcătuș. Azi, în optimile de finală, aceasta are șansa de a obține victoria care o păstrează definitiv în istoria boxului românesc.

 

În primul tur, Lăcătuș a câștigat la puncte cu Suvd-Erdene Oyungerel din Mongolia, scor 18/12, iar în al doilea, a învins-o la fel de categoric pe Chun-Chiu Hsueh din Taipei, scor 16/9. Azi, pentru a intra din nou în istoria boxului feminin românesc, Miki va da piept cu Denisa Eliseeva din Bulgaria. Calificarea în sferturi i-ar asigura româncei locul la Olimpiadă, dar și șansa de a intra în lupta pentru medaliile mondiale.

 

În urmă cu șapte ani, tot Mihaela Lăcătuș scria istorie pentru boxul românesc, devenind prima româncă învingătoare la un Campionat Mondial.

 

În lupta pentru medalii și automat calificarea la Olimpiadă se menține și Luminița Turcin, care ieri a trecut de Akshen Simonyan din Armenia, scor 24-6.

 

ALIN HUIU www.luptatorii.ro