Ministrul Eduard Novak: ”Aveți cercurile olimpice în suflet, nu doar tatuate pe brațe”

Delegația boxului românesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a reunit azi în cadru festiv, la MTS, pentru o ceremonie de premiere a performerilor ”nobilei arte”, condusă chiar de către ministrul Carol Eduard Novak. Claudia Nechita și Cosmin Gîrleanu, împreună cu antrenorii lor – Adrian Lăcătuș și Dumitru Dorobanțu – și președintele federației Vasile Cîtea au primit aprecierile șefului sportului românesc.

”Dubla calificare a boxului românesc la Jocurile Olimpice este o realizare importantă, în condițiile în care boxul a fost printre cele mai afectate sporturi în pandemie. Știu că acești doi sportivi au cercurile olimpice și în suflet, nu doar tatuate pe brațe. Cosmin, Claudia vă rog să nu lăsați nimic să vă descurajeze și să vă gândiți, la Tokyo, când vă va fi mai greu, la Nicolae Linca, singurul medaliat cu aur olimpic al boxului românesc, care a reușit această mare performanță, luptând în finală cu mari dureri la o mână. Adresăm mulțumiri și COSR, un partener devotat al înaltei performanțe în România”, a spus Ministrul Eduard Novak.

”În condiții întradevăr dificile, federația noastră și-a îndeplinit și toate obiectivele de performanță asumate în ultimii doi ani. Avem doi sportivi calificați la Olimpiadă, chiar dacă am pornit cu handicap acest ciclu olimpic. Pentru asta, mulțumim MTS, mulțumim COSR, mulțumim antrenorilor celor doi sportivi și colegilor lor de pregătire și de lot și, în primul rând, felicitări sportivilor! Suntem mândri de voi și suntem convinși că ne veți da și mai multe motive de satisfacție! Sus România!”, a spus și președintele FR de Box, Vasile Cîtea.