Mondialul feminin de box amator din China: România atacă Olimpiada cu opt sportive!

România va fi reprezentată de opt pugiliste la Campionatul Mondial de box amator feminin care va avea loc începând cu săptămâna viitoare în China. Delegaţia tricoloră condusă de Adrian Lăcătuş a părăsit în această dimineaţă România cu destinaţia Qinhuangdao.


Biroul Federal al FR Box a transmis obiectivul pentru Mondial, una sau două medalii, însă antrenorul coordonator susţine că îşi propune unul mai îndrăzneţ. “Federaţia ne-a cerut una sau două medalii, dar eu personal vreau să calific trei fete la Olimpiadă şi să obţinem chiar trei medalii. Va fi dificil, însă am mare încredere în fetele noastre”, a declarat Lăcătuş pentru luptatorii.ro

 

Aflat pentru prima oară pe lista sporturilor olimpice, boxul amator feminin va avea rezervate trei categorii la Londra, 51 kg, 60 kg şi 75 de kg. “La fiecare dintre categorii, campioanele au urcat în greutate sau au coborât, astfel că lupta va fi incredibilă pentru un loc la Olimpiadă. Însă, dacă vor ajunge până în sferturi, îşi vor asigura locul la Londra”, a mai afirmat antrenorul.

 

Delegaţia tricoloră este formată din:

48 kg Lidia Ion – CSM Calarasi
51 kg Steluţa Duţă – Steaua
54 kg Denisa Amza – Steaua
57 kg Gabriela Dincă – CSM Buzău
60 kg Mihaela Lăcătuş – Steaua
64 kg Iulia Năvăcioiu – Steaua
69 kg Florina Radu – CSM Slatina
75 kg Luminiţa Turcin – Steaua

 

Mondialul de la Qinhuangdao va avea loc în perioada 9 – 20 mai.

ALIN HUIU www.luptatorii.ro