Nechita a șocat-o pe campioana Angliei

La o lună de la reveniea de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, campioana Angliei Ramla Ali, care a reprezentat Somalia la Olimpiadă, la categoria 57 de kg, a dat un interviu pentru Sky Sports, vorbind despre experiența ei la Tokyo și despre meciul cu românca Maria Claudia Nechita.

Partida a fost câștigată de Nechita, care a intrat în istoria boxului feminin românesc, pentru prima victorie olimpică, la fel cum a intrat și Ramla în istoria sportului somalez, pentru primul boxer din această țară care a participat la Olimpiadă.

”Nu eram obișnuită cu o astfel de viteză și cadență a loviturilor”

”În ultimii patru-cinci ani, de când concurez pentru Somalia, nu am primit niciun fel de finanțare. Am știut de la început că nu pot conta pe astfel de sprijin, așa că nu pot să spun că a fost vreun șoc pentru mine că a trebuit să mă descurc singură. Puțină lume știe că, numai cu două zile înainte de a merge la Tokyo, a trebuit să muncesc 12 ore la un shooting foto, pentru a-mi putea plăti cheltuielile de deplasare. Fără modeling nici nu aș fi ajuns în Japonia. Sportivii veniți din partea aceea de lume nu au șanse egale cu restul, cu sportivii cu normă întreagă. V-am spus situația mea, știu și un boxer ganez care lucrează ca păstor pentru a-și susține financiar pasiunea pentru box. Nu pot spune că am avut multe șanse de a câștiga, pentru că adversara mea (n.a. Claudia Nechita) m-a surprins de la început cu viteza și ritmicitatea loviturilor sale. Nu eram obișnuită cu așa ceva. Am încercat tot ce am putut și nu a fost suficient, dar sunt mândră că am fost acolo. Toți tinerii somalezi care m-au susținut cu declarațiile lor calde și care mi-au spus că sunt mândri de mine, mă fac să știu că a meritat toate eforturile. Dacă am putut inspira atâția copii să boxeze și să ia sportul în serios atunci, întradevăr, am câștigat din înfrângerea cu Nechita și voi munci mai mult pentru a ajunge cândva cea mai bună din lume”, a spus Ramla Ali, stabilită de mai bine de cinci ani în Marea Britanie, după ce fratele ei a fost victima unui atentat cu bombă.