Nistor a plecat la Rio pentru medalie. Baftă Mihai!

Cel mai titrat pugilist român al momentului, Mihai Nistor, a plecat duminică spre Brazilia, împreună cu antrenorul său, Valentin Vrânceanu, având ambiţia şi convingerea că se poate întoarce „cu scut” de la competiţia regină a lumii: Jocurile Olimpice de la Rio 2016. „Am încredere în mine că mă pot întoarce cu o medalie, poate chiar aceea de aur de la această competiţie. Cu acest gând plec la drum, pentru asta am muncit atât de mult, ăsta e visul şi obiectivul meu şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a-l realiza. Nu mi-e frică de niciunul dintre posibilii adversari, dacă aş fi avut astfel de temeri nu mă apucam de box”, a mărturisit Mihai la plecarea de pe Aeroportul „Henry Coandă”, în primul „echipaj” spre Rio al  delegaţiei României. „Am dorit să plecăm cu primul lot de olimpici, pentru a rezolva cât mai repede etapa acomodării şi a adaptării la fusul orar. Sunt optimist pentru că felul în care a muncit şi s-a pregătit Mihai este pe măsura pretenţiilor de la un campion olimpic. Nistor ar merita o astfel de performanţă, este un luptător, un muncitor, un profesionist până în măduva oaselor şi sunt convins că va profita de fiecare şansă pe care o va avea”, a spus şi antrenorul Valentin Vrânceanu.

„Îndrăzniţi să scrieţi istorie!”

Nistor, Vrânceanu, împreună cu preşedintele FR Box Vasile Câtea au fost prezenţi joi seara la Cotroceni, alături de întreaga delegaţie a României care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de la Rio, la invitaţia preşedintelui Klaus Johannis. Cu această ocazie, pugilistul ieşean a primit aprecierile, felicitările şi încurajările şefului statului, adresate întregii delegaţii olimpice, înainte de plecarea spre Brazilia. „Vreau să ştiţi că întreaga ţară vă este alături şi vă susţine. Sunteţi cei mai buni, iar eu vă încurajez să arătaţi asta. Îndrăzniţi să scrieţi istorie! Sunteţi cei care au înţeles pe deplin că cel mai important aspect al sportului competiţional este munca neîntreruptă. Noi, cei care vă admirăm, nu uităm că un astfel de succes s-a clădit cu lacrimi, cu limite fizice şi psihice depăşite, cu sacrificarea timpului petrecut cu familia sau prietenii. Iar momentul de pe podium îl împărtăşiţi întotdeauna cu noi, cei care vă privim şi aşteptăm aceste bucurii de la dumneavoastră. Aţi dăruit şi veţi dărui românilor satisfacţie şi emoţie, lucruri foarte greu de atins”, a transmis preşedinte Johannis lotului olimpic al României.

La Cotroceni, Nistor s-a întreţinut minute bune şi cu ministrul Elisabeta Lipă, care i-a transmis boxerului nostru că are încredere în el că va urca pe podiumul olimpic şi i-a urat să ajungă pe cea mai înaltă treaptă şi să i se cânte imnul.

Federaţia Română de Box, cu toţi cei care o compun, de la oficialii FRB la conducătorii de cluburi, antrenori şi sportivi este alături de Mihai Nistor şi de antrenorul acestuia, în încercare de a aduce o nouă medalie de aur pentru boxul românesc după o aşteptare de 60 de ani.

Baftă, Mihai! Hai România!