O medalie de aur și 2 de bronz la CE de Tineret de la Zagreb

Delegația României la Campionatele Europene de Tineret de la Zagreb a încheiat această competiție cu un bilanț extrem de bun: o medalie de aur și două medalii de bronz.

Bilanțul putea fi chiar mai bun, ținând cont de prestațiile ambilor pugiliști declarați învinși în semifinale, Robert Jitaru în fața belarusului Dimitri Asanov (56 kg) și Mustafa Arsen în meciul cu Maxim Krivțov (60 kg). Dacă la Jitaru decizia a fost 3-0 în favoarea lui Asanov, vicecampionul mondial Mustafa Arsen a pierdut în urma unei decizii split, 1-2, la capătul unui meci pe care atât el cât și tehnicienii săi au fost ferm convinși că l-au câștigat. Tot printr-o decizie split însă, 2-1, s-a calificat în finală Paul Andrei Arădoaie, care a avut în semifinale un adversar extrem de incomod și de puternic, rusul Islam Tekeev. În finala categoriei 81 kg, Arădoaie a fost mult mai motivat și a controlat fiecare repriză, adjudecându-și victoria în fața norvegianului Vegar Tregren, cu o decizie unanimă, 3-0. Felicitări campionului european Paul Andrei Arădoaie, felicitori medaliaților cu bronz Mustafa Arsen și Robert Jitaru, precum și antrenorilor reprezentativei noastre de tineret.

Relu Auraș a făcut deplasarea la acest ampionat European cu un lot format din opt pugiliști: Cosmin Negraru (cat. 49 kg), Ion Pleș (52 kg), Robert Eusebiu Jitaru (56 kg), Mustafa Arsen (60 kg), Sorin Dobondi (64 kg), Iulian Ivanov (75 kg), Paul Andrei Arădoaie (81 kg), Marian Ion (91 kg).