O șansă în viață

Atragerea copiilor către sport în general și către box în particular este una dintre preocupările principale ale Federației Române de Box, sub actuala conducere. Președintele Leonard Doroftei a militat continuu pentru ca și copiii din zonele defavorizate sau din familii sărace să aibă o șansă pentru înalta performanță, nedorind să uite că în drumul spre titlul mondial și el a plecat de jos. Acesta este unul dintre motivele pentru care FR Box a accesat continuu fonduri din cadrul programului Pierre de Coubertine, pentru proiecte care vizează atragerea copiilor spre ”nobila artă”. În această perioadă, Federația de Box derulează două ample proiecte destinate copiilor , prin care aceștia să-și petreacă o parte din timpul liber pentru sport, mișcare, viață sănătoasă și inițiere în tainele uneia dintre cele mai apreciate discipline sportive: boxul.

Proiectul ”O șansă în viață” se derulează în patru centre din țară – Salonta, Hunedoara, RâmnicuVâlcea și Ploiești, în fiecare dintre acestea pornindu-se la drum cu 20 de copii, pentru ca la finalul acestui proiect, câte șase copii să aibă o șansă de a face sport de performanță. ”Voi puteți fi următorii campioni mondiali”, le-a transmis Doroftei copiilor implicați în acest program.

Cel de-al doilea proiect se desfășoară în centrele din București, Călărași, Constanța, Brăila și Iași. Sub titlul ”CARtIERE de Campioni”, 100 de copii s-au pregătit sub îndrumarea unor antrenori specializați, începând cu 13 octombrie, pentru ca  între 26-29 noiembrie, cei mai promițători 30 de copii să participe la un cantonament centralizat specific loturilor naționale. Experiențele anterioare ale Federației Române de Box în cadrul programului Pierre de Coubertin, derulat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului au demonstrat că o mare parte dintre copiii implicați în aceste proiecte au rămas în sport, devenind fani și apoi chiar practicanți cu ambiții mari în ”nobila artă”.