Pentru Bute se taie cupola de la Romexpo

Organizatorii galei „Campion pentru România” au început să amenajeze Pavilionul Central de la Romexpo pentru marele eveniment din 9 iulie. În paralel cu ridicarea tribunelor s-a început însă o operaţiune extrem de dificilă: demontarea cupolei.

 

Este pentru prima oară de la inaugurarea arenei centrale de la Romexpo când se renunţă la unul dintre elementele sale specifice de decor. „Este o operaţiune necesară pentru că vom monta patru panouri video uriaşe. Cum acestea sunt foarte grele şi vor fi montate direct de tavan, am fost obligaţi să renunţăm la cupolă”, spune şeful echipei de muncitori.

Pentru că lucrarea este una la înălţime, a fost solicitat ajutorul unor alpinişti profesionişti.

 

Ieri, muncitorii reusisera sa dezafecteze o mare parte din cupola, operatiunea urmand a fi terminata in week-end. La inceputul saptamanii viitoare se va monta ringul, care va avea in centru logoul turistic al Romaniei.

 

Si la gala de la Bucuresti, Lucian Bute va avea pe sort, frunza, el avand un contract de promovare a imaginii Romaniei. Partida de la Bucuresti dintre Lucian si Jean Paul Mendy va fi transmisa in direct in Canada (TVA), Statele Unite si Franta, dar si in alte 50 de tari, interesul pentru acest meci fiind unul urias.

 

Sâmbătă, pe 9 iulie, sunt aşteptaţi 9.000 de spectatori la Romexpo pentru cel mai mare eveniment sportiv al anului: gala profesionistă de box în care Lucian Bute îşi va pune pentru a opta oară în joc centura de campion mondial IBF la supermijlocie.

Adversarul lui, francezul Jean Paul Mendy, este aşteptat să sosească luni, la ora 14:15, la Bucureşti cu o cursa AirFrance.