Premii financiare istorice pentru boxul amator

Au mai rămas mai puțin de 100 de zile până la startul Campionatului Mondial de Box Seniori din Serbia (26 octombrie – 06 noiembrie), atenția tuturor e îndreptată aproape exclusiv pe Jocurile Olimpice de la Tokyo și, cu toate acestea, AIBA a reușit să capteze atenția întregii lumi a boxului. Asta pentru că a pus la bătaie, pentru ”mondiale”, cele mai mari premii din istoria boxului amator: 100.000 franci elvețieni – locul I, 50.000 CHF – locul II și 25.000 CHF -locul III.

Boxul, un far de speranță

”Boxul trebuie să reprezinte un far de speranță pentru toată lumea. Viața unui sportiv în circumstanțe normale este extrem de provocatoare, iar pandemia a făcut lucrurile și mai grele. La AIBA, suntem mândri de felul în care sportivii sportului nostru au continuat să lucreze din greu în urmărirea viselor lor. Sunt un exemplu de tenacitate și perseverență, pe care ar trebui să-l urmeze toată lumea. Campionatele Mondiale de la Belgrad vor fi o oportunitate pentru ei de a arăta lumii roadele muncii lor și este treaba noastră de la AIBA să le oferim cea mai bună platformă posibilă pentru a excela. Obiectivul meu final ca președinte al AIBA este să creez un mediu care să susțină sportivii și să le permită să își îndeplinească ambițiile. Progresele pe care le-am făcut, și vom continua, din perspectiva reformei vor juca un rol cheie în acest sens și vor fi evidente la Campionatele Mondiale de la Belgrad”, a declarat președintele AIBA, dl. Umar Kremlev (În centrul pozei, alături de lotul de juniori al României la CE de la Tbilisi).

Ray Jones Jr. – ambasadorul competiției

CM de la Belgrad îl are ca șef al Comitetului Local de organizare chiar pe președintele țării, Aleksandar Vučić (așa cum și la mondialele de tineret, președintele Poloniei s-a implicat total în buna organziare), iar fosta mare glorie Roy Jones Jr. este unul dintre ambasarorii competiției.