Preşedintele AIBA apreciază activitatea FR Box

Schimbarea „la faţă” a boxului românesc, sub conducerea lui Leonard Doroftei şi a echipei sale, a provocat ecouri pozitive la AIBA, care a luat act de principalele proiecte ale Federaţiei – repunerea „Centurii de Aur” (4-8 septembrie, Mamaia) în circuitul internaţional, după o pauză de patru ani, şi iniţiativa de a organiza în România Campionatul Mondial feminin de tineret şi junioare.

Wu Ching-Kuo, preşedintele forului internaţional, a trimis o scrisoare pe adresa federaţiei în care şi-a exprimat susţinerea faţă de ambiţioasele planuri ale FR Box. „Sunt fericit să aflu de numeroasele proiecte la care lucraţi. Aveţi motivaţia corectă şi energia necesară pentru un nou suflu în federaţie şi să contribuiţi la dezvoltarea acestui sport în ţara d-voastră. Aştept cu nerăbdare o întâlnire cu d-voastră, cu prima ocazie, şi vă urez succes în activitate”, a spus Wu Ching-Kuo.
Astăzi, preşedintele FR Box, Leonard Doroftei, împreună cu vicepreşedintele Vasile Câtea şi secretarul general Viorel Sima, au avut o întâlnire la COSR cu preşedintele Octavian Morariu şi secretarul general Ioan Dobrescu. Principala temă discutată a fost legată de organizarea în ţara noastră a Campionatul Mondial feminin de tineret şi junioare, COSR urmând să susţină, oficial, acest proiect extrem de ambiţios al Federaţiei Române de Box. Până pe 29 martie, federaţia va depune la AIBA dosarul de organizare al turneului, care va avea loc, conform propunerii federaţiei, în noiembrie, la Ploieşti.