3 medalii la C.E. Albena pentru România

 

În pofida unui şir nesfârşit de lovituri, venite din toate părţile, boxul românesc încă respiră.La Campionatele Europene de juniori de la Albena (Bulgaria), boxul românesc şi-a asigurat trei medalii, ele adăugându-se celor 2 la seniori cucerite anul acesta la CE și celor 7 de la cadeti. Deocamdată sunt de bronz, dar se pot transforma în metale mai strălucitoare.

După Cosmin Toboşaru (57 kg), calificat încă de joi în careul de aşi al categoriei sale, alţi doi români şi-au asigurat vineri prezenţa în semifinalele Europeanului de la Albena. Ambii s-au impus la limită, cu 3-2, după meciuri echilibrate: Tavi Dobre (46 kg) b.p. Sigurd Boesen (Danemarca), Mădălin Popescu (50 kg) b.p. Emirhan Altuntas (Turcia).Alţi doi români au coborât învinşi din ring: Aurel Grigore (+80 kg) pierde puncte Georgi Lefterov 5-0, Valentin Dumbravă (69 kg) pierde puncte Delil Dadaev (Ger) 5-0.

Sâmbătă, în semifinale, toţi cei trei români rămaşi în competiţie vor boxa pentru a-şi schimba bronzul pe un metal mai strălucitor: Cosmin Toboşaru (57 kg) – Bakhur Chikovani (Georgia), Tavi Dobre (46 kg) – Ergunal Sebahtyn (Turcia), Mădălin Popescu (50 kg) – Nikolay Atanasov (Bulgaria).

,,Sunt satisfăcut de rezultat și conștient ca puteam veni cu 5 medalii dacă aveam echipa completa și nu trimiteam acasă, de la Albeba, 4 sportivi. Boxul românesc încă produce și dacă vom avea răbdare sa construim și sa acordam acestor copii condițiile necesare de pregătire și turneele internaționale de care au nevoie, vom reveni printre țările care au un cuvânt greu de spus in box,,, a declarat președintele Vasile Citea care astăzi va sosi la Albena pentru a vedea live semifinale și finalele CE de juniori.