Primele 3 medalii la Balcaniada de juniori și tineret de la Râmnicu Vâlcea

Balcaniada de juniori și tineret care se desfășoară la Râmnicu Vâlcea în parteneriat Federația Română de Box și Primăria Râmnicu Vâlcea a ajuns în faza finalelor.
Astăzi, a fost rândul junioarelor antrenate de Adrian și Mihaela Lăcătuș, Constantin Gălbenușe și Luminița Turcin să lupte pentru medaliile de aur.
Trei românce, Rebecca Muller (50 kg), Mirela Cojocaru (57 kg) și Amalia Țugui (66 kg) au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
Rebecca Muller a avut un meci foarte dificil în fața grecoaicei Maria Georgopoulou. Prima repriză a fost cheia partidei, Rebecca reușind să se impună clar. Din repriza a doua lucrurile s-au complicat, însă prestația Rebeccăi din primele 4 minute i-au asigurat victoria la puncte cu 4-1. Mult mai clar a câștigat Mirela Cojocaru (57 kg) în fața lui Suela Canolli (Kosovo). Mirela, medaliată cu bronz la CE juniori 2023, nu i-a dat nici o șansă sportivei din Kosovo, care a fost depășită clar cu 5-0. Dinamovista a fost susținută din colț de antrenorul lotului de seniori, Gheorghe Napoleon.
Amalia Țugui (66 kg) nu a avut nevoie decât de o repriză pentru a tranșa disputa cu Orinda Xhakli (Kosovo). Arbitra macedoneană Radmila Simevska a oprit partida în prima repriză declarând-o învingătoare prin RSC pe Amalia. Din păcate, Silvia Meltzer (46 kg) a fost învinsă la puncte 1-4 de grecoaica Evanghelina Angelopoulou.
După finalele junioarelor au urmat semifinalele la tineret băieți unde vicecampionul european Arun Teodoroiu (63,5 kg) și-a respectat blazonul și a câștigat prin RSC în prima repriză în fața albanezului Agron Ballia. Teodoroiu va boxa pe 28 Octombrie în finală împotriva bulgarului Iliev Victorio, învingător azi în fața moldoveanului Nikita Simanschii. În absența lui Florin Ioniță, Arun Teodoroiu este vedeta echipei de tineret băieți pregătită de Dorel Simion, Doru Neamțu și George Perțea.
La juniori băieți, Radu Simion (75 kg) l-a învins cu un sec 5-0 pe kosovarul Luan Morina. Mâine se dispută finalele juniorilor la băieți, echipa antrenată de Radu Zarif, Vali Anghel și George Perțea având 9 reprezentanți în ultimul act al competiției.