Pugilistul ieşean Alexandru Marin – locul 5 la J. O. de la Singapore 2010

In meciul pentru locurile 5-6 din cadrul categoriei 54 kg, ceferistul ieşean Alexandru Marin a “defilat” în faţa lui Stan Nicette (Ins. Seychelles), pe care l-a învins prin inferioritate (RSC), în repriza a treia.

Boxul olimpic din cadrul Jocurilor Olimpice ale tineretului de la Singapore a continuat în cadrul categoriei 54 kg cu disputarea semifinalelor competiţiei, în care s-au înregistrat rezultatele:
Shiva Thapa (India / vicecampion mondial la C.M. Baku 2010) bate la puncte pe Zack Davies (Ţara Galilor) cu scorul de 14-4 (pe reprize: 5-1, 5-2, 4-1) şi Robeisy Eloy Ramirez (Cuba / campion mondial en-titre) bate la puncte pe Dawid Michelus (Polonia / medaliat cu bronz la C.M. Baku 2010 şi cel care l-a învins pe ieşeanul Alexandru Marin în gala preliminară de la Singapore) cu scorul de 3-1 (pe reprize: 1-0, 1-1, 1-0).

După cum se poate observa, învingătorul lui Alex Marin din preliminarii a avut o comportare excelentă în faţa campionului mondial din Cuba, în faţa căruia a pierdut extrem de strâns, după un meci echilibrat, ceea ce demonstrează faptul că singurul boxer român prezent la J.O. de la Singapore (medaliat şi el cu bronz la C.M. Baku 2010) nu a avut prea multă “baftă” la tragerea la sorţi din meciul preliminar!
Astăzi, tot pe ringul de la “International Convention Centre” din Singapore, sală care poate găzdui 1.000 spectatori, într-un meci pentru locurile 5-6 din cadrul categoriei 54 kg, Alexandru Marin (de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, asistat la colţul ringului olimpic de antrenorul său de club, Nicu Brânzei) l-a întâlnit pe pugilistul de culoare Stan Nicette (Insulele Seychelles). După un meci atractiv şi dominat clar de sportivul român, Alexandru Marin (născut pe 29 martie 1992, cu o înălţime de 1,65 metri) l-a învins pe Stan Nicette (născut pe 23 aprilie 1992, cu o înălţime de 1,64 metri) prin RSC în repriza a treia, după ce arbitra de ring Ana Martinez (Rep. Dominicană) a oprit “măcelul” când mai erau 30 secunde din meci! În acel moment, Alex Marin conducea cu 10-2 la puncte (pe reprize: 4-0, 2-0, 4-2), după ce adversarul său din Insulele Seychelles fusese numărat de trei ori, câte o dată în fiecare repriză!
Despre performanţa lui Alex Marin la J.O. de la Singapore, vicepreşedintele FR Box, Vasile Cîtea, ne-a declarat: “E totul în regulă, după un loc 5 la Jocurile Olimpice de la Singapore. Pentru Alexandru Marin a contat în primul rând participarea la prima sa Olimpiadă, deoarece nu toată lumea poate să ajungă la Jocurile Olimpice, ca sportiv în competiţii! Felicitări, Alex!”.
Pe 24 şi 25 august vor avea loc meciurile pentru medalii, pentru locurile 3-4 (între polonezul Dawid Michelus şi galezul Zack Davies) şi respectiv 1-2 (între cubanezul Robeisy Eloy Ramirez şi indianul Shiva Thapa, care este de fapt o reeditare la finalei mondiale de la Baku 2010).
Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Singapore se încheie joi, pe 26 august 2010.
Dan TEODORESCU