Regal pugilistic la Galați

Centura de Aur 2018 a început în forță

         Prima zi de competiție a ediției cu nr. 43 a legendarului turneu pugilistic Centura de Aur – Nicolae Linca, care se desfășoară pe Patinoarul Galați, a cuprins 12 meciuri de box masculin, între care și două cu reprezentanți ai lotului olimpic al României. 

Dacă George Dumitrescu (categ 60 kg) a fost nevoit să se recunoască învins în fața mult mai titratului Mickey Mc Donagh (Țara Galilor), Paul Andrei Arădoaie, campionul european U 22 – 2017, a câștigat categoric întâlnirea cu reprezentantul Ungariei, Viktor Arpad, în limitele categoriei 81 kg. Mâine, 28 septembrie, Arădoaie va lupta pentru un loc în marea finală cu Fernandez Camacho (Spania), iar în cazul unei victorii cel mai probabil ar urma să lupte pentru ”aur” cu irlandezul Joe Ward, unul dintre cei mai titrați pugiliști prezenți la această ediție a Golden Belt. Ward are un palmares impresionant, care cuprinde medalii la toate marile competiții – Campionate Europene, mondiale și Jocurile Olimpice.

Pentru delegația României, emoțiile se accentuează astăzi, când urmează să urce în ring Nicoșor Ciobanu (64 kg), Marin Pița (69 kg) și Bogdan Bota (91 kg), în prima gală, în timp ce Steluța Duță, Claudia Nechita, Lăcrămioara Perijoc, Elisabeta Bâlcă și Cosma Cristina sunt programate să lupte în gala de seară. 

Întreaga competiție este transmisă live și pe site-ul federației europene de box, EUBC, care acordă o atenție deosebită acestui turneu. De asemenea, tot în direct se vor putea vedea meciurile acestei competiții pe platforma online a Eurosport, iar finalele vor putea fi urmărite în direct pe TVR 1.

Vă așteptăm pe Patinoarul Galați pentru un regal pugilistic!