Robert Jitaru visează la Rio

 

Într-o conferinta de presă susținută la sala de box de la CSM Brăila, Robert Jitaru a prezentat medalia de bronz cucerită la CE tineret. Alături de el au fost antrenorii Vali Vranceanu, George Perţea şi Gigi Moise dar şi autoritățile din Brăila, primarul şi vicepreşedintele CJ. Cu toții au adresat cuvinte de laudă la adresa lui Robert Jitaru, care a demonstrat că medalia de bronz câștigată anul trecut nu a fost o întâmplare, el reușind să reediteze performanța de anul trecut de la Zagreb și la ediția din 2015 a „europenelor” de tineret. Antrenorul lotului naţional de tineret, Valentin Vrînceanu, a deschis conferința de presă precizând că deși și-a atins obiectivul oficial stabilit de Federația Română de Box, obiectivul său personal n-a fost îndeplinit, acela de a câștiga medalia de aur cu Robert Jitaru. Vrînceanu a spus că viitorul său pariu este o medalie la Jocurile Olimpice din 2020 cu Robert Jitaru, pe care l-a numit „Golden Boy”. Totodată acesta a mai spus că intenționează ca în primăvară să participe cu Jitaru la unu sau chiar două turnee de calificare la JO de la Rio, sperând să obțină o calificare importantă, care să-l propulseze pe Robert în lumea boxului mare, fără a se pune presiune pe el cu o astfel de calificare.

,,Anul acesta a fost un an bun, plin de sacrificii, în care m-am chinuit foarte mult. Nu doar eu, pentru că a fost în spatele meu o echipă întreagă și vreau să mulțumesc în primul rând antrenorilor mei, Gigi Moise și George Perțea, dar și antrenorului Valentin Vrînceanu, de la care am învățat foarte mult în ultimul an. De asemenea, vreau să mulțumesc familiei mele, care m-a susținut atât financiar, cât și moral. Pentru viitor îmi doresc o calificare la Olimpiadă și de ce nu o medalie olimpică, pentru că acesta este visul oricărui sportiv”. Vicepreședintele CJ Brăila, Viorel Mortu, l-a felicitat pe Robert Jitaru pentru rezultatul obținut, dar și pe antrenorul George Perțea, pentru felul în care se zbate să revitalizeze boxul la Brăila, și de ceva vreme, prin Marian Pița și Robert Eusebiu Jitaru se simte o nouă atitudine în boxul brăilean.
Primarul Aurel Simionescu a spus că Jitaru va fi premiat la mijlocul acestei luni în cadrul premiilor pe care Primăria Brăila și Consiliul Județean Brăila le va acorda elevilor brăileni cu rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile internaționale. Simionescu a spus că va susține menținerea Centrului Olimpic de box la Brăila și își dorește ca „dintr-o floare (n.a. Robert Jitaru) să facem o grădină”.