Rolando Acebal Monte: „În Cuba, Vaştag e cunoscut şi respectat ca un campion mondial de fotbal”

Ediţia nr. 38 al celui mai important eveniment pugilistic din România a început oficial azi, odată cu sosirea delegaţiilor.

Competiţia a fost prefaţată de organizatorul ei, Mihai Craiu, de vicepreşedinţii FR Box Francisc Vaştag şi Vasile Câtea, dar şi de antrenorul coordonator al reprezentativei Cubei, Rolando Acebal Monte, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la Pavilionul Expoziţional Constanţa, unde vor începe mâine primele meciuri ale turneului, care are programate finalele duminică, 8 septembrie.

„Înseamnă mult pentru noi că am revenit la acest turneu. În Cuba, când spui Centura de Aur spui ceva de genul Campionat Mondial al boxului amator. Mulţumim că ne-aţi invitat şi vă vom oferi în ring tot ce avem mai bun, pentru că am venit la Constanţa cu tot ce are mai valoros boxul cubanez la ora actuală. De altfel, aproape toţi cei care au venit aici vor merge şi la Campionatul Mondial din luna octombrie. Noi ne-am propus să câştigăm toate Centurile de Aur, dar ştim că este un eveniment extrem de important pentru toţi participanţii şi toţi visează la marele trofeu”, a spus . Referitor la şcoala de box românească, dl. Acebal Monte a spus: „În Cuba sunt mulţi boxeri români cunoscuţi, pornind de la Francisc Vaştag, Leonard Doroftei sau fraţii Simion. Când vorbeşti de Vaştag în Cuba toată lumea ştie că e vorba de un mare campion. Francisc este respectat şi cunoscut în Cuba ca un campion mondial de box. Ţin minte că aveam în vremea lui Vaştag un elev, Candelario, care avea o singură teamă în ring, să nu se bată cu Vaştag”. După ce a trecut în revistă performanţele obţinute de elevii săi… „la 49 kg avem un medaliat olimpic şi mondial, la fel şi la 64, la 56, 81 kg, 91 kg, unde  contăm pe nepotul lui Felix Savon…”, Mihai Craiu a concluzionat: „Pfff, partea bună este că vom avea meciuri extrem de frumoase şi box de calitate. De fapt, noi ne-am dorit să avvem în acest an la Centura de Aur cei mai buni pugilişti, pentru a asigura un spectacol de calitate, care să reînvie tradiţia şi valoarea acestei competiţii de mare anvergură, un minicampionat mondial”.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, Genesis Development, UMB Spedition, Pavilionul Expoziţional Constanţa, şi este organizat de FR Box şi Media Consulta Internaţional.

 

„Este o sărbătoare a boxului românesc, iar faptul că vom avea la start cele mai mari forţe ale boxului amator, Cuba şi Rusia, spune multe despre valoarea turneului”

Vasile Câtea, vicepreşedinte FR Box

 

Pe site-ul frbox.ro, in sectiunea “Galerie foto” se pot gasi si mai multe poze. Pentru galeria video vă rugăm să-l contactaţi pe Vlad Ionescu la nr. 0757.11.66.99.

Galeria foto poate fi accesata direct folosind link-ul de mai jos:

http://frbox.ro/index.php/galerie/foto/category/17-conferinta-de-presa-cu-antrenorul-cubei