România a cucerit primele două medalii la Balcaniada de seniori din Bulgaria

Iulian Bârsănescu (60 kg) și Alexandru Buleu (75 kg) au adus primele medalii pentru România în competiția care se desfășoară la Albena.
La 60 de kilograme, Iulian Bârsănescu a boxat cu kosovarul Lorent Murati. Susținut din colț de George Perțea și Marian Pița, alături de Gheorghe Napoleon, Bârsănescu nu i-a dat nici o șansă sportivului din Kosovo. Două reprize dominate clar i-au adus lui Iulian victoria la puncte, 5-0, și calificarea în semifinale, unde va boxa cu sârbul Stefan Camovici, învingător în mod surprinzător cu 4-1 în fața ucraineanului Zhyharov.
La 75 kg, revelația lotului de seniori, Alexandru Buleu, medaliat cu argint la turneul din Spania de săptămâna trecută, a avut un adversar dificil în persoana grecului Evanghelos Kattis. Grecul a venit ca un taur în față încercând să îl sufoce pe Buleu, însă acesta a boxat inteligent și și-a folosit foarte bine atuurile (înălțime și alonjă). Decizia i-a aparținut lui Buleu, 5-0, care va boxa în semifinale cu mult mai experimentatul William Cholov (Bulgaria).
Al treilea român care a boxat ieri, Andrei Musteț a pierdut clar cu 0-5 în fața puternicului ucrainian Yaroslav Mykjalushko, sportiv care are și o carieră la profesioniști.
România participă la actuala ediție a Balcaniadei cu 9 sportivi, 4 băieți și 5 fete. Competiția fetelor începe mâine.