Sancțiuni pentru gala ilegală de la Sânmartin

Gala WBC Mediteranean – Sânmartin, desfășurată în data de 28 aprilie 2018, în Sala de Sport ”Floare de Lotus” din Sânmartin, fără avizul Federației Române de Box, va genera sancțiuni drastice, ce pot merge până la plângeri penale împotriva organizatorilor. Comisia de Disciplină se va întruni pentru a decide măsurile cuvenite în acest caz extrem de grav. Până la soluționarea dosarului, pe baza recomandăriii Colegiului Central al Arbitrilor, toți arbitrii care au oficiat la această competiție ilegală vor fi reținuți de la delegări.

De asemenea, Federația Română de Box face un apel la toți cei care organizează gale de box pe teritoriul României – profesioniste sau de amatori – să respectele statutele și regulamentele federației care-și exercită deplina autoritate în organizarea și desfășurarea activității pugilistice pe teritoriul României”(art. 2, alin 2. Statut) și să solicite în termenele prevăzute cereri de licență pentru organizare competiții de box. 

Pentru stoparea acestui fenomen grav, al organizării de gale ilegale, conducerea federației își rezervă dreptul de a inteprinde toate demersurile legale necesare, mergând până la excluderea din box a membrilor implicați sau acționarea în instanță ori plângeri penale împotriva organizatorilor care nu fac parte din structura FR Box.