Start în forță la Campionatul European feminin

Campionatul European de senioare, care se desfășoară în aceste zile (4-13 iunie) la Sofia/ Bulgaria, a început promițător pentru delegația României, formată din șase sportive și doi antrenori. Prima intrată în luptă a fost Steluța Duță, la categoria 48 kg. Tripla campioană europeană din echipa noastră a învins-o fără drept de apel pe franțuzoaica Gloria D’Almeida, care în repriza a treia a fost nevoită să asculte și numărătoarea arbitrului.

Lăcrămioara Perijoc (categ. 57 kg) și-a făcut și ea un meci ușor contra puternicei pugiliste poloneze Sendra Kruk, printr-o varietate de lovituri și o agresivitate constantă în ring, care i-au adus o decizie la puncte, 4-1. Prin această victorie, Lăcrămioara a obținut și biletul pentru participarea la Jocurile Europene de anul viitor, de la Minsk.

Hattrick-ul României din prima zi de competiție a fost completat de Dana Maria Borzei (64 kg), victorioasă cu 5-0 în fața unguroaicei Eszter Olah.

Echipa României este pregătită de Adrian și Mihaela Lăcătuș, iar conducătorii delegației la această competiție sunt Cătălin Udubașa și Dorel Simion.