Ştefan Dragomir revine în ring pe 27 aprilie, în Suedia!

Portalul luptatorii.ro informeaza:

Medaliatul cu bronz la Campionatele Uniunii Europene de amatori din 2004, Ştefan Dragomir, va reveni în ring după mai bine de opt luni de pauză, într-o gală care va avea loc pe 27 aprilie, la Linkoping, în Suedia. Pugilistul în vârstă de 27 de ani se va bate pentru prima dată într-un meci în afara ţării de când a trecut la profesionişti, acum cinci ani.

 

Dragomir va urca în categorie pentru acest meci, urmând să se bată cu suedezul Stefan Schallengruber în limitele categoriei semigrea. “Acum am câteva kilograme în plus, dar voi fi în firmă maximă până la ora meciului. De două zile am început deja pregătirea fizică, urmată curând de cea tehnică şi de sparringuri”, afirmă fostul campion naţional la categoria 69 de kilograme.

 

Până în prezent, bucureşteanul este invincibil la profesionişti, adunând 11 victorii din tot atâtea posibile, 6 fiind obţinute înainte de limită. Ultimul success a fost obţinut în iulie anul trecut, la Buzău, când l-a făcut KO în repriza a patra pe Marius Petre Sorin.


Adversarul său de pe 27 aprilie, de la gala Best of the Best, revine în ring după aproape trei ani de pauză. Acesta a renunţat temporar la boxul profesionist în noiembrie 2009 după ce a înregistrat primul său eşec, în urma unei decizii majoritare.

 

Un român, Don King al Suediei

Main-eventul galei de la Linkoping va fi meciul pentru titlul mondial WBC la super-pană dintre Frida Wallberg şi canadianca Amanda Serrano. Wallberg este antrenată de românul Wally Munteanu, cel care a ajuns în Suedia în urmă cu aproape două decenii. De numele său este strâns legată şi revenirea boxului profesionist în ţara scandinavă. În 2007, a organizat prima gală de box profesionist după o pauză de 37 de ani, iar în 2010 a adus primul titlu mondial WBC în Suedia prin eleva sa Frida Wallberg. Tot el a reuşit să îi relanseze cariera şi lui Iulian Ilie, cel care până de curând a deţinut centura IBF Intercontinental la cruiser.

 

 

ALIN HUIU www.luptatorii.ro