Un efort de echipă

Redresarea Federației Române de Box din punct de vedere economic, juridic și administrativ nu sunt suficiente pentru revenirea boxului românesc în elita mondială a acestei frumoase discipline sportive. Cei aproape patru ani în care Federația nu a avut finanțare și în care supraviețuirea, stingerea litigiilor financiare și juridice au fost principalele priorități și-au pus amprenta asupra bazinului de selecție în loturile naționale. 

Imposibilitatea asigurării unui program competițional puternic, cu participarea sportivilor noștri la cât mai multe turnee internaționale de anvergură se resimt acum, în special la nivelul seniorilor. Dincolo de rezultatele nefavorabile de la Jocurile Europene de la Minsk, trebuie ținut cont și de faptul că România a aliniat poate cel mai tânăr lot de box masculin de la această competiție, 7 dintre cei 8 participanți având sub 23 de ani. Cu atenție, cu seriozitate și cu un plan serios, aceștia pot fi tinerii de care să fim mândri mai ales în campania de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, dar chiar și în efortul de calificare la Olimpiada de la Tokyo, unde marile examene se vor da în prima parte a anului viitor. 

Pentru realizarea acestor obiective este însă nevoie de un efort de echipă, al întregii familii a boxului românesc, iar în acest sens transmitem tuturor celor implicați în această disciplină să transmită în scris propunerile și soluțiile lor pentru eficientizarea  și optimizarea activității FR Box. Toate acestea vor fi incluse în strategia de dezvoltare a boxului românesc care va fi implementată cu responsabili direcți pentru fiecare capitol al ei. 

De asemenea, toți cei interesați și dornici să se implice în activitatea directă a federației sunt rugați să-și exprime în scris intenția de a face parte din comisia de specialitate din care ei consideră că pot contribui la dezvoltarea ”nobilei arte”, până la data de 01 august 2019.