Vasile Citea felicită Clubul Sportiv CFR Iaşi!

Vicepreşedintele FR Box şi conducătorul delegaţiei României la Campionatele Mondiale de tineret de la Baku este fericit şi mulţumit datorită performanţei obţinute de ceferistul Alexandru Marin, care a ajuns în semifinalele categoriei 54 kg

După un tur liber şi trei victorii consecutive, ultima obţinută astăzi în faţa galezului Zack Davies, Alexandru Marin (CFR-CSŞ Unirea Iaşi) a promovat în semifinalele competiţiei mondiale de box din Azerbaidjan şi cu această ocazie a obţinut şi dreptul de a evolua la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Singapore, din luna august 2010. Alex Marin este singurul pugilist român ajuns pe podium la “Mondialele” de la Baku şi cu această ocazie delegaţia ţării noastre şi-a realizat obiectivul de cucerire a unei medalii la aceste dispute intercontinentale din lumea boxului pentru amatori. În direct de la Baku, referitor la “cazul” Marin, ieşeanul Vasile Câtea face următoarele menţiuni: “Am să fiu mai scurt în relatarea de astăzi şi vreau să spun, pentru început că aici, la Baku, am avut şansa noastră pe care nu am ratat-o! Marin a făcut un meci mare astăzi şi a obţinut un rezultat mare, cât şi medalia de bronz pe care deocamdată o are asigurată, dar foarte important e şi calificarea lui la Jocurile Olimpice de la Singapore. Am înţeles din presă că  mai avem un ieşean deja calificat la scrimă la Singapore (NR – este vorba de sabrerul Dragoş Sârbu, de la CSM Iaşi, care s-a calificat tot în urma unui Campionat Mondial găzduit de Azerbaidjan), asta e foarte bine şi sperăm să urmeze şi fetele de la canotaj, dar şi alţi sportivi ieşeni. Poate aşa vom reuşi să aşezăm şi oraşul nostru în panoplia medaliaţilor la Jocurile Olimpice, în ediţiile mai recente.
În urma medaliei lui Alex Marin, pot spune că ne-am atins obiectivul la această competiţie mondială de la Baku, se putea într–adevăr şi mai bine, dar e foarte bine şi asa, deoarece putea să fie şi un fiasco total, împotriva valorii băieţilor prezenţi aici. Sunt fericit şi mulţumit, sper că aceleaşi sentimente să le aibă şi ieşenii noştri,  dar şi toţi iubitorii sportului din România. Marin merge mai departe, sperăm să lupte şi în actul final, cu succes, îi dorim o reuşită cât mai mare. El urmează să se întoarcă în ţară marţi seara,  cu antrenorul Petre Mateescu, iar noi, din restul delegaţiei, vom sosi în ţară duminică seara. Acasă, pe lângă alte evenimente va trebui să sărbătorim şi cei 18 ani ai lui Alexandru Marin, pe care el i-a aniversat recent doar prin muncă (NR – pe 29 martie 2010 Alex a devenit… major!), în cantonamentul de la Mangalia, pregătindu-se serios pentru acest Campionat Mondial din Azerbaidjan. Merită felicitat Marin, antrenorul lui de la club (NR – Nicu Brânzei), antrenorii de la lot (NR – Petre Mateescu şi Ilie Capţari), staff-ul Clubului Sportiv CFR Iaşi, în frunte cu preşedintele Radu Pipa, cu care am dus la realizare acest proiect cu Marin, pentru că acest club ceferist l-a  trimis pe cheltuiala lui la competiţia de la Baku. Îi felicit şi pe toţi cei care au avut vreo contribuţie la acest mare rezultat reuşit de Alexandru Marin. Deocamdată, FELICITĂRI, de aici din Baku”
.  Duminică, pe 2 mai, în semifinalele categoriei 54 kg, ieşeanul Alexandru Marin se va confrunta cu puternicul Shiva Thapa, din India.

Dan TEODORESCU