„Violenţa nu este colega ta de cameră”

„Violenţa nu este colega ta de cameră” a fost genericul sub care s-a desfăşurat azi, cu începere de la orele 11:30, la Rectoratul Universităţii Politehnica Bucureşti, o inedită Gală de Box, în cadrul Studenţiadei 2013.

Prin această activitate organizatorii au vrut să scoată în evidenţă şi să sublinieze faptul ca boxul nu înseamnă violenţă, având renumele de „nobila artă” tocmai pentru că este un sport benefic sănătăţii, dezvoltării personale şi relaţionale. „Obiectivul” organizatorilor a fost atins, interesul studenţilor pentru această gală depăşind aşteptările. Câteva sute de tineri au asistat la demonstraţiile de box ale micilor pugilişti antrenaţi de Samir Simion şi mai mulţi curajoşi au ţinut chiar să urce în ring să „încrucişeze mănuşile” cu multiplii campioni mondiali, Dorel şi Marian Simion. Şi pentru reprezentantele sexului frumos această gală a suscitat un interes deosebit, mai multe tinere domnişoare  completându-şi galeriile foto de pe reţelele de socializare cu o serie de poze inedite realizate în ring, echipate cu mănuşi de box şi căşti de protecţie.

Acest eveniment a fost organizat de Asociaţia Studenţilor în Medicina Veterinară Bucureşti, Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi Poliţia Română în parteneriat cu Federaţia Română de Box reprezentată de Samir Simion, Marian Simion şi Dorel Simion.